وبلاگ

بررسی زعفران

با بررسی زعفران درمی‌یابیم که گیاهی چند ساله است و تکثیر آن از طریق پیاز پوشیده در یک غشاء قهوه‌ای انجام می‌شود.

از پیاز زعفران چند برگ بلند، سوزنی و سبز می‌روید که گل زعفران درمیان آن قرار دارد.

گل زعفران 6 گلبرگ بنفش رنگ دارد که داخل آن سه پرچم زردرنگ و سه کلاله قرمز قرار گرفته است.

این سه کلاله قرمز رنگ همان ماده ای است که پس از خشک شدن آن را با نام زعفران می‌شناسیم.

زعفران نیاز به آبیاری زیادی ندارد و سالانه پنج مرتبه آبیاری برای آن کافی است.

هرچه هوای منطقه‌ای که زعفران در آن کشت می‌شود سردتر باشد، کیفیت آن زعفران بالاتر خواهد بود.

لذا همین دوعامل، یعنی نیاز کم به آب و هوای سرد سبب عیار بالای زعفران قائنات شده است.

کاشت زعفران در مناطق پر رطوبت باعث تکثیر آفتی به نام کنه زعفران در آن می‌شود.

زمان برداشت زعفران آبان ماه است و هر زمین زعفران سالانه به مدت دو یا سه هفته گل می‌دهد.

معمولا کلاله های زعفران را همان روز که گل‌های آن برداشت می‌شود از گلبرگ‌ها جدا می‌کنند.

چیدن گل‌های زعفران در قائنات معمولا هنگام سحر که گل‌ها غنچه‌اند انجام می‌شود.

چیدن زعفران به‌صورت غنچه سبب حفظ عطر آن می‌شود.

عوامل ایجاد عطر، طعم و رنگ در بررسی زعفران

موارد دیگری که باید در بررسی زعفران مورد توجه قرار گیرند عوامل ایجاد عطر، طعم و رنگ آن است:

عامل ایجاد عطر زعفران وجود ماده‌ای به نام سافرانال است که یک اسانس فرار است.

یکی از خصوصیات سافرانال ضد افسردگی بودن آن است و به همین دلیل است که زعفران ماده ای شادی‌آور است.

ماده دیگر موجود در زعفران کروسین است که معیار سنجش عیار رنگدهی زعفران می‌باشد.

دیگر مشخصه زعفران اصل طعم تلخ آن است که به سبب وجود ماده ای به نام پیکروکروسین به‌وجود می‌آید.

برای خرید زعفران اصل قائنات با رنگدهی خوب و عطر خوش کلیک کنید!

این گیاه که نام علمی آن کروکوس سایتووس است، از خانواده زنبقیان است.

امروزه ایران با تولید 90درصد از زعفران جهان در رأس تولید کنندگان زعفران قرار دارد.

بررسی زعفران